Tärkeää tietoa

FinnShieldiä ei ole sertifioitu henkilösuojaimeksi standardin EN149 mukaisesti ,eikä sitä sellaiseksi voisi edes sertifioida johtuen rakenteesta , joka poikkee suuresti tavallisista suu- nenä suojuksista tai kirurgisista maskeista.

 Rakenteellisesti se muistuttaa enemmän ilmanpuhdistinta, joka suodattaa ympärillä olevaa ilmaa hengitysvyöhykkeelle. Tämän takia olemme ilmoittaneet myös suodatustehokkuusarvon luokkana F7, joka vastaa tehokasta ilmastointilaitteen jälkimmäistä suodatinta.

FinnShieldia ei myöskään ole sertivioitu kasvosuojaimeksi EN166 mukaisesti.  Sitä ei ole tarkoitettu pysäyttämään lentäviä kiviä tms, vaan viruksia sisältäviä pisaroita. Sitä ei myöskään ole tarkoitettu suojaimeksi missä tulipalovaara on ilmeinen. Suomeksi sanottuna: FinnShieldiä ei saa käyttää hitsauskypäränä, “rälläköidessä” eikä tupakoidessa.

Visiiriosa (läpinäkyvä) on kuitenkin testattu sekä lujuudeltaan, että optisilta ominaisuuksiltaan toimittajamme toimesta toisentyyppisiin visiireihin terveyskeskuskäyttöön. Tarvittaessa voimme toimittaa kopion testiraportista.

Suodinmateriaali on myös testattu VTT:llä ja todettu täyttävän vaatimukset F7 luokkaan. nTestiraportti saatavissa pyydettäessä.

Finnshield on suojattu hyödyllisyysmallilla U20200071. Tarvittaessa tiedot voi hakea PRH:n sivuilta. Voimaantulopäivä on Kesäkuun 3, 2020. Kaikkeen kopiointiin tulemme suhtautumaan asian vaatimalla vakavuudella.